huhti 012014
 
Gabriella Adami, Raija Partanen, WfE5

Gabriella Adami (IIW pres.) & Raija Partanen

Ympäristötietoisuutta vahvistava konferenssimme Let´s leave our Children a Sustainable Planet on pidetty Hanasaaressa.
.
Kunniavieraana paikalla oli IIW:n presidentti Gabriella Adami.

Osanottajamäärä suomalaisista klubeista oli pieni verrattuna päivien antiin, joka oli mittaamattoman suuri. Meillä oli vieraita kuudesta eri maasta ja saimme nähdä heidän projekteistaan upean läpileikkauksen.

Professori Esko Valtaoja ravisteli meitä näkemään ydinenergian ylivoimaisuuden verrattuna uudistuvaan energiaan aloittamalla esityksensä sanoilla: Tosiasiat eivät miellytä meitä, koska meillä on jo mielipide.  Lisäksi hän havainnollisti sen, että maailman ihmiset ovat koko ajan tulleet onnellisemmiksi vuosien saatossa.

IW-ladyt lavalla

IW-ladyt lavalla

Professori Ari Laaksonen Ilmatieteen laitokselta kertoi hyvin havainnollisesti, millaista ilmaa me kaikkialla maailmassa hengitämme ja mikä siinä on vaarallisinta ja kenelle.

Professori Esa Vakkilainen esitti uudistuvasta energiasta erilaisen näkökannan, mutta allekirjoitti Esko Valtaojan teesit.

Hänen mielestään on kolme tapaa suhtautua kestävään kehitykseen ja saada aikaan muutos: Ensiksi on laitettava rahansa siihen, mitä suuhunsa pistää. Jokaisen tulee tehdä jotakin, antaa panoksensa tulevaisuuden hyväksi eikä odottaa toisten toimenpiteitä ja kolmannekseen ihmisten voimaannuttaminen, eli päätöksenteon jättäminen yksilöiden käsiin takaa kirkkaamman tulevaisuuden.

Konferenssin tuloksista saatte vielä lukea tulevaisuudessa enemmän nettisivuiltamme.

Pirkko KiikkaDSC05956
Konferenssin järjestelytoimikunta

Sorry, the comment form is closed at this time.