loka 092020
 

Koronapandemia vaikuttaa klubien ja piirien toimintaan ja vaikeuttaa kokoontumisten ohella myös varainkeräystä. Avustustoimintaa tarvitaan tällaisena aikana entistä enemmän, mutta varojen kerääminen on vaikeampaa, sillä yleisötapahtumien järjestämiseen liittyy riskejä, joita ei nyt kannata ottaa. Yleisötapahtumat mieluummin ulkosalla, välimatkat huomioiden. Peräkärrykirppikset tms. Siksi on tarpeen jakaa hyviä ideoita, joita mm. klubit ovat viime vuosina ja erityisesti tänä vuonna käyttäneet.

Kansallinen Neuvosto pyytää teitä kertomaan näistä ideoista ja kokemuksista, joita voimme sitten kierrättää kaikille tiedoksi ja kaikkien käytettäviksi. Ideoita ja vinkkejä voitte lähettää Kansallisen Neuvoston sähköpostiin iwf.kn2000 (AT) gmail.com tai viestintävastaavalla annu.jauhiainen (AT) me.com

Monilla klubeilla on hyviä kokemuksia ja toimivia ideoita varainkeruusta. Vuosien varrella on painatettu kortteja (joulukortteja, ystävänpäiväkortteja ja muita teemakortteja), seinäkalentereita (esim. ruokaresepteistä, maisemakuvista, lemmikkien kuvista, ym.). On myös ommeltu erilaisia tuotteita, joista ajankohtaisia nyt ovat hengityssuojaimet ja kasvomaskit). Peruskoulunopettajilla on varmasti paljon ideoita, joita on käytetty kun rahaa on tarvittu esim. leirikouluja ja luokkaretkiä varten. Kertokaapa, opettajat, mitä kaikkea voisimme nyt tehdä!

Varojen keräämisen lisäksi voimme harjoittaa myös muuta avustustoimintaa. Monenlaista aineetonta tukea ovat joukkomme jo antaneet: puheluja karanteeniin joutuneille ja muille ihanille ystäville, joita ei ole vuosiin nähnyt; päiväkotilasten ja laitoksissa asuvien vanhusten ulkoiluapua (sisätiloihin ei nyt ole mahdollista päästä auttamaan); kaupassakäyntiä erityisesti yksin asuvien vanhusten apuna. Listataan näitäkin hyviä ideoita toistemme käyttöön!

Kootaan hyvät ideat yhteen, jotta saadaan apua sinne, missä sitä nyt kipeästi tarvitaan!

Annu Jauhiainen
Viestintävastaava
Kansallinen Neuvosto ry

Sorry, the comment form is closed at this time.