elo 272016
 

Moni on kokenut ongelmalliseksi päivittää nettisivujamme – niin pääsivusto www.innerwheel.fi kuin kunkin piirin esim. www.d139.innerwheel.fi sivustoja. (Tuota www kirjainyhdistelmää ei ole pakko käyttää selaimessa). Yhtenä syynä on ollut sekä sivustomme tekninen rakenne jossa varsinaisen innerwheel.fi sivun alle on rakennettu neljät omat piirisivut. Tämä siksi, että sivujen runsas ylläpitäjäjoukko ei sekoita sivustoja keskenään kun käytössä on esim. n. 40 klubin ohjelmasivut. Tämä on tehty myös kustannussäästön vuoksi. Nyt on selvitty yhdellä web-hotellivuokralla.

Toinen merkittävä syy on kasvu. Innerwheel sivustojen käyttö on lisääntynyt. Samalla edulliselle webhotellillemme on tullut runsaasti lisää nettisivustoja ja sekä käyttäjämäärien, sivuilta ladattavien mm. kuvien ja videoclippien aiheuttama liikennemäärä on kasvanut. Luultavasti tästä syystä palvelun tarjoajan palvelu on ”tökkinyt”.

Kuluneen viikon aikana palvelut on siirretty uudelle erityisesti WordPress -julkaisujärjestelmmiä tukevalle web-hotellille. Samalla on tehty myös uuden palveluntarjoajan mahdollistamia teknisiä muokkauksia jotta sivulatautuminen nopeutuisi. Vanhan web-hotellin etusivun latausaika saattoi olla 6 – 25 s vaikka sivun koko on n. 700 kB. Nyt muutosten jälkeen uusi palveluntarjoajan välimuistipalvelu ja palvelinnopeus ovat nopeuttaneet sivulatauksen alle 2 sekuntiin. Vanhan palvelun aikana osa teidän verkkoyhteyttä tarjoavista operaattoreista katkaisi haun kun esim. 8 s oli kulunut ja näin sivulle ei päässyt ollenkaan! Nyt tämä on poistunut. Testituloksia Vanha testiUusi testi

Uusi palvelu tehostaa myös varmuuskopiointia ja ennen kaikkea sivuton hakkeroinnin eston lisäturvaa (vaikkeivät nämä sivut ehkä sisälläkkään yhteiskunnallisesti kaikkein kriittisintä tietoa ;DD).

Nyt sivustiolla voi olla hetken pieniä säätötarpeita, joten meilatkaa minulle tai Pirkolle jos näitä ilmenee.

Nämä muutostyöt eivät varsinaisesti koske käyttäjiä mitenkään muuten kuin nopeampana sivujen latautumisena. Nyt sivujen ylläpitoa voidaan nostaa samalla teholla kuin sivulatautumistakin eli 6-25 s. => alle 2 s.

Samanainaksesti Suomen Viestintävirasto (Ficora) muuttaa 5.9. domain-käytäntöjään. Toivomme, että tähän liittyvät muutokset saadaan myös innerwheel.fi sivuston osalta tehtyä niin ettei häiriöitä tule!

Nopeata toimintakautta 2016-2017 kaikille!WP-user

Weblaku, Turo ja tukiryhmä

Sorry, the comment form is closed at this time.