loka 202010
 

Lämmin tervehdys kaikille IW-ystävilleni!


Kotimaa

Syksy on hyvin vauhdikkaasti pyörähtänyt käyntiin ja on jo melko pitkällä. ”Sitoudu sydämellä” on varmasti innoittanut meitä itse kutakin. Toimikaudellamme 2010-2011 oli hyvin juhlava alku, koska saimme IIW:n presidentin Madame Pallavi Shah´n vieraaksemme Tampereelle Nordic Rallyyn.

Muutoinkin Tampereen pohjoismaisesta Rallysta jäi mukavia muistoja ja laajalta piiriltä, viimeksi Tanskassa Rotary Instituutissa käydessäni kuulin kiittäviä kommentteja norjalaisilta ja ruotsalaisilta. Lämpimät kiitokset Elorannan Ullan tiimille Tampereelle, teitte loistavaa työtä.

Myös kotimaista, syksyn 2011, Tuusulan Gustavelundissa pidettävää Rallya on alettu järjestelemään. Toimikunta on kokoontunut ja ohjelma rupeaa muovautumaan ja luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa kulttuurimiljöössä.

Piirikokoukset

Piirikokouksia on ollut jo kaksi, piireillä 139 ja 141 ja tulevana viikonloppuna on vuorossa 142. Näin kommenttina, että on todella sekavaa, kun kahdella piirillä on kaksi kokousta (syksyllä ja keväällä) ja sitten kahdella on vain yksi, joista toisella se on syksyllä ja toisella keväällä. Henkilökohtaisesti kannattaisin samanlaista käytäntöä kaikille. Kansallinen Neuvosto pitää joulukuussa ylimääräisen ydintiimin kokouksen, jossa pohdimme näitäkin asioita.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys Suomenkin IW:ssämme on lisääntynyt ja on lisääntymään päin. Past kansallinen edustajamme Hannele Karhunen rohkeasti kutsui vuosi sitten Euroopan Inner Wheel-kansallisia edustajia Tampereelle ja heitä saapuikin 26 naista eri maista ja nyt tänä syksynä sama jatkui Montreuxissa, Sveitsissä, jonne Hannelen kanssa osallistuimme. Kokouksen jälkeen osallistuimme vielä Kaarle Suuren Rallyyn, johon osallistui 640 osanottajaa, ja se jos mikä sai meidät tuntemaan, että olemme osa kansainvälistä suurperhettä. Seuraava kansallisten edustajien tapaaminen on vuoden päästä Hollannissa.

Yleiskokous Istanbulissa Turkissa 16 – 21.4.2012

Tietoja pitäisi ilmestyä www.innerwheel.com sivustolle marraskuun aikana. Lentoja näyttäisi löytyvän 170-200 euron tienoilla, hotellit ovat kohtuullisen hintaisia 60-100 €/ yö, ja rekisteröimismaksut ovat kahdessa osassa, 380 € ja 410 €, muista olla ”early bird” niin saat halvemmalla. Olen pyytänyt alustavasti ryhmä lentotarjousta 20-30 henkilölle. Olisi iloinen, että saisin piirisihteereiden välityksellä oikeasti tietoa halukkaista lähtijöistä, silloin on helpompi kysyä kun on varmaa tietoa. Voisitteko ystävällisesti laittaa sellaisen tiedustelun klubeille liikkeelle. Vaikka tuntuukin, että aikaa on vielä paljon, mutta todellisuudessa se menee niin pian, että nyt kannattaa jo toimia.

Yhteistä näkyvyyttä kansainvälisesti ja kansallisesti

Kansallinen Neuvosto on miettinyt, että kysyisimme tarjouksia paidoista, joissa olisi tietenkin logomme ja kenties myös kirjaimin INNER WHEEL FINLAND. Tätäkin varten, olisi hyvä saada tietoa halukkuudesta ja jälleen antaisin tämän piirisihteereille samaiseen viestiin laitettavaksi klubeille. Voisimme Istanbulissa esiintyä näissä paidoissa ainakin yleiskokouksessa. Paitatarjouksia ei ole vielä kysytty, mutta ajatuksena olisi hyvälaatuinen, kaunis, laadukas paita, kauluksellinen paitapusero. Alustavat koot olisi hyvä saada (S, M, L jne). Tämä projekti olisi Kansallisen Neuvoston oma rahavarojen kartuttamiseksi.

Kansainvälinen avustusprojekti

IIW:n presidentin toivomuksen mukaan Kansallinen Neuvosto kannustutaa osallistumaan IIW:n kaikkien maiden yhteiseen kansainväliseen avustusprojektiin Girls´ Education in Bolivia. Projekti on 3-vuotinen ja kukin klubi tai piiri antaa omien kykyjensä mukaan tuohon yhteiseen pottiin. Kansallisen Neuvoston rahastonhoitaja Anja Röberg kerää keskitetysti varat ja hän toivoo saavansa 15.5.2011 ensimmäiset lahjoitukset. Seuraavina vuosina sitten taas uudet lahjoitukset.

Honoured Active Badge

Kuhmolaiset olivat nopeita ja ovat jo palkinneet perustajajäsenensä Elsa Hyvösen tällä merkillä. Onnittelut Elsalle, näin kunnioitetusta aktiivijäsenestä tuli aktiivinen kunniajäsen. Kuhmosta kerrottiin, että merkin tilaaminen hoitui näppärästi ja maksu luottokortilla, hintaan 41,51 € sisältäen postimaksun. Merkin voi antaa jäsenelle, joka on merkittävällä tavalla vienyt Inner Wheel-aatetta eteenpäin ja ansioitunut Inner Wheelissä. Status säilyy aina, mutta merkin saajan kulut maksetaan vain yhden vuoden ajalta. Tilaukset www.awmatthews.com. (Sivut aika vaatimattomat, enkä edes löytänyt merkin kuvaa) Olen kyllä tehnyt heille pyynnön lisätä kuvan nettisivuille.

Matrikkeli nettiin- projekti

Kansallinen Neuvosto on päättänyt seuraavaa: Seuraavaa matrikkelia ei tuli paperiversiona, vaan se tulee olemaan omilla nettisivuillamme.

Tilanne tällä hetkellä: Matrikkeli on tehty kirjapainossa, kustannukset ovat olleet 4.700 €. Työn on tehnyt joku uhrautuvainen kanssasisaremme, eli tietojen keräämisen. Viimeksi sen teki Aila Flöjt ja suuret kiitokset siitä Ailalle. Tilanne on kuitenkin se, että kukaan ei haluaisi ottaa riesakseen tätä, koska tietojen keruu on melko lailla Aatamin aikuista puuhaa. Tässä asiassa rahakaan siis ei ole ongelmamme vaan tietojen kerääminen.

Nyt on sovittu webmasterimme Jussi Lukkarin kanssa, että tiedot laitetaan nettiin ja ne on jo siirrettykin sinne, sivut eivät vaan ole vielä avoinna yleisölle. Tarkoituksena on, että klubien sihteerit tekevät aina klubiensa päivitykset matrikkelitiedoista. Samoin sivuilla voi olla arkistot klubeille, piireille ja KN:lle. On vielä paljon keskeneräisiä asioita tämän suhteen, mutta tämä on tiedoksenne, että tähän suuntaan olemme menossa. Henkilöitä, jotka eivät käytä tietokonetta laisinkaan autetaan kyllä ja heille voidaan tulostaa tietoja. Rotareillahan toimii hienosti nettimatrikkeli, tosin heillä on lisäksi paperiversiokin. Tämä matrikkeli netissä on siis keskeneräinen asia, josta tiedotetaan enemmän kun tiedotettavaa taas on.

Älkää pelätkö IW-virkoja

Hyvät ystävät, muistakaa, että tekemällä oppii! Inner Wheel on yhteinen harrastuksemme ja harrastuksen pitää tuoda iloa ja hyvää mieltä mukana olijalle. Jos teemme virheitä, korjaamme ne yhdessä ja sillä siisti. Älkää asettako itsellenne rajoituksia, että ”enhän minä voi…kun”. Kyllä sinä voit ja kyllä sinä osaat. 1.7.2011 alkaen on Kansallisen Neuvoston rahastonhoitajan pesti auki. Sääntöjen mukaan rahastonhoitajan nimittää piirikokous. 2 kokousta on juuri ollut, eikä nimityksiä tullut, katsotaan miten käy 142 piirissä, löytyykö sieltä ketään. Lähtekää innolla mukaan hakemaan virkoja, tekemisen myötä oppii lisää eivätkä nämä ihan ylivoimaisia ole.

Innokasta syyskautta kaikille 1275 jäsenelle tämän pikku runon kera.

Silmästä silmään

Koska ihminen vetää aina puoleensa
itselleen tarpeellisia oppimiskokemuksia,
hän usein vetää puoleensa sellaista,
mitä hän pelkää.

Jos pelkäät yksinäisyyttä, vedät sitä
puoleesi. Jos pelkäät noloja tilanteita,
lennät naamallesi.

Näin elämä kannustaa meitä kasvamaan.
Pelon voi voittaa vain kohtaamalla sen.

Inner Wheel-terveisin
Raija
kansallinen edustaja 2010-2011

 Posted by at 17:43

Sorry, the comment form is closed at this time.