IW-rose_pysty_130x400Inner Wheel pähkinänkuoressa – maailmanlaajuisesti ja Suomessa

Inner Wheel on tarina naistenliikkeestä, joka lähti liikkeelle maailman yksinkertaisimmalla tavalla: Rotary-jäsenten vaimot auttoivat miehiään heidän pyrkimyksissään tehdä monenlaisia avustusprojekteja.

Sotavuosien aikana 1920-luvulla Englannissa rotareilla oli mahdoton urakka hoitaa kaikki avunpyynnöt auttaa erilaisissa asioissa ja näin ollen rotarit pyysivät vaimojaan avukseen. Tämän seurauksena rotareiden vaimot liittyivät yhteen, muodostivat vahvan siteen toistensa kanssa ja nauttivat toistensa seurasta. He ystävystyivät sellaisten naisten kanssa, joita eivät ehkä muutoin olisi koskaan tavanneet. Kun sota-ajan paineet menivät ohitse, nämä naiset huomasivat, etteivät halua jättää yhteistyötään, vaan he halusivat jatkaa hyvin alkanutta toimintaa ja päättivät perustaa klubin.

Tammikuun 10. päivänä 1924 tuli rotari Oliver Goldingin vaimosta, rouva Margaret Goldingista, ensimmäisen Inner Wheel -klubin presidentti Manchesterissa, Englannissa. Inner Wheel -klubin idea levisi nopeasti tavoin ja monia uusia klubeja perustettiin. Manchesterin klubista tuli malli kaikille muille klubeille. Margaret Goldingin johtajuuden, inspiraation ja vision ansiosta klubeista muodostettiin piirejä. Yhdessä piirit muodostivat Inner Wheel klubien yhdistyksen Isossa Britanniassa ja Irlannissa.

Kansainvälinen Inner Wheel aloitti heinäkuussa 1967

 

Tänä päivänä Inner Wheel´in rakenne on seuraava:

 • International Inner Wheel
 • Kansalliset Neuvostot
 • Piirittömät klubit
 • Piirit ( 4 klubia muodostaa piirin)
 • Klubit (12 jäsentä muodostaa klubin)

98 173 jäsentä, 3691 klubia, 168 piiriä, 104:ssa maassa on tämän päivän (2011) Inner Wheel ja näin meistä on tullut yksi maailman suurimmista naisten organisaatioista maailmassa.

Tavoitteemme Inner Wheel’issä

 • edistää aitoa ystävyyttä
 • edistää palvelemisenihannetta
 • edistää kansainvälistä yhteisymmärtämystä

Lyhyesti sanottuna…..YSTÄVYYTTÄ ja PALVELUA

Jokaisella klubilla on vahvat siteet vastaavaan Rotary-klubiin tai klubeihin ja yhteistyötä tehdään monin eri tavoin.

Jäsenyys on avoin: kaikille Inner Wheel -toiminnasta kiinnostuneille naisille

Kokoukset – Jokaisella klubilla on täysi vapaus päättää itse ohjelmastaan, valita omat hyväntekeväisyyskohteensa ja kanavansa.
Kokouksia on normaalisti kerran kuukaudessa, joillakin klubeilla 2 kertaa kuukaudessa ja ohjelma voi sisältää:

 • klubin omia asioita
 • talousasioita
 • tulevia aktiviteetteja
 • ulkopuolisia asiantuntijoita/puhujia

Kaikki klubit ja jäsenet noudattavat IIW:n sääntöjä ja määräyksiä (Standing rules, By-laws, Constitution)

International Inner Wheel pitää kolmen vuoden välein kansainvälisen yleiskokouksen, seuraava on Kööpenhaminassa, Tanskassa vuonna 2015.

Jokaista vuotta ohjaa oma teemansa, joka on nettisivujemme yläreunassa. Englanninkielinen teema yleensä suomennetaan, joko suorana käännöksenä tai mukaellen omaan kieleemme paremmin toimivana.

Jäsen voi vierailla toisessa Inner Wheel -klubissa joko omassa maassaan tai ulkomailla ja voi olla varma siitä, että saa aina lämpimän vastaanoton. Yksi suurimmista ilonaiheista Inner Wheel -järjestössä on mahdollisuus tutustua uskomattoman ihastuttaviin ihmisiin eri puolelta maailmaa, mikä on kansainvälistä ystävyyttä parhaimmillaan. Jäsenyys Inner Wheel -järjestössä takaa, että elämäsi on täynnä ystäviä, jotka jakavat kanssasi samanlaisia iloja ja suruja huolimatta siitä, mistä maailmankolkasta he ovat kotoisin.

Ensimmäinen Inner Wheel klubi Suomessa oli Järvenpään klubi, se perustettiin 1958. Tällä hetkellä Suomessa on 4 piiriä, 39 klubia ja 1275 jäsentä.
Vaikka meillä on vahva yhteys rotareihin, olemme täydellisen itsenäinen, itse toimeentuleva yhdistys.

 Posted by at 16:56