Mar 062017
 

Maaliskuun 8. päivänä vietetään Kansainvälistä Naistenpäivää. Päivän teemana on tänä vuonna sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä. Kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat yhdessä hyväksyneet tavoitteen ja sitoutuneet lopettaamaan kaiken naisiin ja tyttöihin kohdistuvan syrjinnän ja väkivallan kaikkialla maailmassa vuoteen 2030 mennessä.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin mukaan kehitystavoite puuttuu rakenteellisiin esteisiin sukupuolten tasa-arvon saavuttamisessa. Tavoitteen toteutumisessa huomioidaan muun muassa naisten tekemä palkaton työ ja naisten epätasa-arvoinen mahdollisuus taloudellisten resurssien käyttämiseen. On asetettu myös seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä päämääriä sekä lapsiavioliittojen ja tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettaminen.

Järjestön mukaan naisiin kohdistuva syrjintä ja väkivalta on suurin este tasa-arvon saavuttamiselle maailmassa, joten teemapäivä on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Järjestö korostaa, että sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkästään naisille tai miehille, vaan se on kaikille. Tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka edellyttää kaikkien osallistumista, järjestö muistuttaa.

IIW presidentin Oluyemisi Alatisen naistenpäivän tervehdys avautuu tästä linkistä.

Hyvää Kansainvälistä Naistenpäivää!

Sorry, the comment form is closed at this time.