touko 082020
 

Tietoa jäsenille Executive Comiteen (EC) ja Board Directorien (BD) Zoom-kokouksista.

Covid-19 alkoi levitä maaliskuussa niin reippaasti, että IIW:n Presidenttimme Phyllis jäi Iso-Britanniaan ja matkat jäsenmaihin loppuivat kokonaan. Sekä Facebookin sivuilta että varmasti muitakin kanavia pitkin on tänä aikana tullut jos jonkilaista tietoa. Yhteydenottoja alkoi olla niin paljon, että EC päätti, että asioista pitää keskustella BD:n kanssa ja niin administrator Adam Philips on kutsunut koko porukan (21) kokoon tähän mennessä kolme kertaa.

1. Zoom 2.4. klo 9 GB:n aikaa eli täällä Suomessa klo 12 (kello siirrettiin ilmoituksen jälkeen kesäaikaan).

Aluksi sotkua oli kesäaikaan siirtymisen vuoksi ja  ensimmäisen tunnin aikana osattiin sählätä oikein esimerkillisesti. Kaikkien välineet eivät myös suostuneet heti liittymään Zoom-aikaan, mutta älykännyköiden avulla lähes kaikki saatiin mukaan.

Kävimme läpi joka maan senhetkisen Covid-19 tilanteen. Erityisesti Pakistan, Bangladesh, Intia ja Filippiinit olivat IW-klubinsa virittäneet täyteen toimintaan. Facebookin sivuilta kuvia avustustoiminnasta voi käydä katsomassa. Tässä kohtaa saattoi olla erittäin iloinen ja ylpeä oman maamme kyvystä hoitaa tällainen haastava tilanne.

Krotian Sandra Neretljakovic ehdotti, että hän voisi tehdä logon, jonka voisi liittää somen kautta laitettaviin viesteihin. Ehdotus hyväksyttiin.

Keskustelua aiheutti myös Facebookin kautta levinnyt muistio, joka oli joillekin lähetetty suoraan sähköpostiin, suurimmalle osalle sitä ei ollut lähetetty. 

Sovittiin, että muistio lähtee kaikille ja seuraavassa Zoom-kokouksessa käsitellään, jos on tarve. Tapaaminen oli kestänyt jo kolme tuntia ja alkoi olla puuduttava erityisesti heille, joiden kello osoitti selvää nukkumisaikaa.

2. Zoom 23.4. klo 11 Suomen aikaa.

Tämä kokous oli jo aivan erilainen kuin ensimmäinen. Kaikkien läppärit ja IPadit oli viritetty kunnolla, koska viestejä oli alkanut tulla joka puolelta ja huhuja oli alkanut kulkea jäsenten kesken. 

Itävaltalaisen entisen BD:n Gabrielle Schruempfin kannanotto aiheutti niin ihmettelyä kuin harmia. Voitte toivottavasti kuvitella, mitä kaikkea 21 naista asiasta keskusteli, jokainen halusi tuoda oman kantansa, osa montakin kertaa. Jälleen kerran Phyllis totesi, että näiden IIW:n tehtävien jälkeen jokainen palaa takaisin oman klubinsa jäseneksi. Toisille vallasta luopuminen on kova paikka. Eipä siitä muuta.

Keskustelu seuraavan Conventionin järjestämisestä oli tiukka. Huhu oli liikkunut, että Convention Jaipurissa on peruttu.

Jokainen jäsen kertoi mielipiteensä ja käsien nostolla tehtiin päätös. 

Ne maat, joissa Covid-19 riehui oikein rajusti (mm. Italia, Belgia) halusivat saman tien perua Conventionin. Muut maat eivät halunneet. On liian aikaista perua vajaa vuosi ennen tapahtumaa. Meistä ei kukaan voi tietää, mikä on tilanne muutaman kuukauden kuluttua. Pitkän keskustelun jälkeen sovittiin, että syksyllä seuraava Board tekee päätöksen. 

Keskusteltiin myös hinnoista. Seuraava presidentti Bina Vyas jopa soitti minulle ja kysyi kantaani. Totesin, että aivan liian aikaista päättää vielä Jaipurin Conventionin kohtaloa. Hän vakuutti, että turvallisuus (tätäkin oli epäilty) pystytään takaamaan kaikille.

Sandran tekemä logo ’Covid-19 ja IIW’ (artikkelin lopussa) hyväksyttiin suurella ilolla. On hyvä, että joku on innostunut ja osaa näitä tehdä.

Sovimme myös, että perustetaan erityinen tili, johon jäsenet voivat vapaaehtoisesti kerätä varoja (ks. artikkeli IIW:n Covid-19 -rahasto). Näillä varoilla rahoitetaan rokotusohjelmaa tätä virusta vastaan. Tässäkin kokouksessa joka maa kertoi Covid-19 tilanteesta. Osa keskustelijoista oli kauhuissaan ja kertoi, että ei uskalla lähteä Intiaan. He ovat ikäpresidenttejä eli yli 70- ja 80-vuotiaita. 

3. Zoom 7.5. klo 11.

Convention Jaipurissa oli taas kovassa keskustelussa. Jälleen kerran piti käydä läpi Intian kyky hoitaa turvallisuus. Onneksi Phyllis lopetti keskustelun, koska muuten se olisi kestänyt vaikka kuinka kauan, päätös oli tehty jo viime kerralla ja syksyllä katsotaan tilanne. Siihen asti jatketaan järjestelyjä. Se tuli aivan selväksi, että vain tosi paha tilanne voi peruuttaa Conventionin.

Lopuksi todettiin, että tapahtuman järjestäjä voi joustaa niin rahoituksen kuin kaiken muunkin osalta. Joka järjestäjä on onnellinen, jos tapahtuma tehdään, koska kaikki on nyt nk. jäässä ihan joka puolella.

Moni jäsen on kysynyt, mitä tehdään varoilla, joita ei ole käytetty Covid-19 rokotteisiin.  Siihen kysymykseen varmaan löytyy vastaus, mutta ihan vielä ei ole ajankohtaista. Tällä tilillä on nyt 100 puntaa ja rokote ei ole vielä valmis.

Conventionin hyväksyttäviksi esitetyt proposalit olivat kiivaan keskustelun kohteena. Ehdotuksia on lähetetty yli 50 ja vain 14 on hyväksytty Conventionin käsittelyyn. Pyydettiin ja osaksi jopa vaadittiin perustelut, miksi ei ole hyväksytty. Säännöistä vastaava Corinne totesi, että jos ehdotus ei ole käynyt läpi sääntöjen mukaista hyväksymistä, niin se on pakko hylätä.

Lopuksi jälleen kävimme joka maan Covid-19 tilanteen läpi. Nyt mm. Italian ja Belgian tilanne on parempi ja edustajat rauhallisempia.

Tässä todella paljon tiivistettyina Zoom-kokoukset tähän mennessä. Suurin huoli on ollut Convention Jaipurissa. Toistaiseksi ja todennäköisesti Convention järjestetään. Sitä varmaan kaikki jäsenet toivovat. 

Äänestysten tulokset ovat tulossa toukokuun loppupuolella, mikäli äänien laskijat voivat matkustaa päämajaan.

Onpa ollut aikamoinen tämä BD-kevät. Laitoin raportin menemään niiden piirittömien klubien osalta, jotka minulle tulivat. Molemmat klubit Quyanassa olivat lopettaneet toimintansa, mistään ei selvinnyt syytä. Kanadan klubiin sain yhteyden Facebookin messengerin kautta.

Paljon on ollut luettavaa ja moneen asiaan pitää ottaa kantaa. Ensimmäinen Zoom oli aika sekava, mutta seuraavat paljon paremmin jäsenneltyjä. Olemme myös oppineet käyttämään uutta tekniikkaa, eikä ollut edes vaikeaa.

Toivon, että kaikki ovat pysyneet terveinä. Kyllä me täällä Suomessa osaamme olla sisällä, piipahtaa kaupassa tarvittaessa. Me osaamme myös leipoa ja tehdä kotiruokaa.

Tosi lämpimät terveiset
Marja
BD 2019-2020

Sorry, the comment form is closed at this time.